Avontuurlijk Noord-Namibië Join-in

Noord-Namibië - Etosha National Park - Internationaal gezelschap

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Windhoek - Okonjima - Etosha - Damaraland - Swakopmund - Windhoek
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Type reis: Kamperen of Lodges
Vertrek: Elke vrijdag (op aanvraag)
Reissom kamperen: vanaf € 980,- p.p. bij 2 personen
Reissom lodges: vanaf € 1838,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. transport, veel maaltijden, gids, entreegelden

Overnachten: campsites inclusief materialen
Transport: al het transport
Maaltijden: 6x lunch, 5x ontbijt, 5x diner, koffie en thee in het kamp
Overige: entreegelden, gids
  • slaapzak en kussen

  • overige drankjes (ook flesjes water) en snacks

  • eventuele fooien

Dag 1: vertrek vanuit Windhoek naar Okonjima

Tussen acht uur en half negen word je met een truck opgehaald bij je accommodatie in Windhoek. Vanuit de hoofdstad vertrek je naar het noorden van het land. Onderweg maak je een tussenstop in Okahanja waar je op de grootste houtbewerkingsmarkt alvast je souvenirs voor thuis kunt inslaan. Met je souvenirs op zak vervolg je de reis naar Okonjima waar je in de namiddag aankomt en tevens de eerste plek is waar het kamp opgezet wordt.

Aan het einde van de middag heb je de mogelijkheid om mee te gaan naar het Okonjima Nature Reserve. In het reservaat breng je een bezoek aan AfriCat Foundation. Hier worden de grote katten van Afrika opgevangen (voornamelijk Cheetahs) met als doel om weer uitgezet te worden in de natuur. Je hebt de kans om de Cheetahs van heel dichtbij te zien. Dat worden mooie foto’s!

Dag 2: Okonjima – Etosha National Park

Na de eerste Afrikaanse dieren te hebben gespot is het tijd om op safari te gaan. Vanuit Okonjima wordt er koers gezet naar het bekendste park van Namibië: Etosha National Park. Het doel is voor de lunch aan te komen bij de Von Lindequist gate aan de oostkant van het park. Na de lunch en misschien een verfrissende duik in het zwembad ga je op safari in het park. De namiddag is één van de beste tijden om wild te spotten. Ook zorgt het licht van de ondergaande zon ervoor dat je de mooiste foto’s kunt maken.

Het kamp voor vanavond is opgezet in Namutoni Rest Camp. Na de safari schuif je aan rond het kampvuur en kun je gaan genieten van een welverdiende maaltijd.

Dag 3: Etosha National Park

Gisteren heb je hopelijk al veel dieren kunnen spotten. De dag begint vroeg vandaag want ook in de ochtend heb je de beste kans om de dieren te zien. Het is dan nog lekker koel waardoor ze veel actiever zijn. Al game drivend (de Engelse benaming voor wild spotten) ga je op weg van Namutoni Rest Camp naar de volgende kampeerplaats in Okaukuejo Rest Camp. Onderweg maak je een stop bij Halali Rest Camp in het midden van het park voor een lunch. Na de middag vervolg je de weg door het park en maak je een stop bij de Etosha Pan. Dit is een enorme zoutvlakte die een kwart van het hele park beslaat.

Ieder deel van Etosha leven weer andere dieren. Zo heb je in het zuiden een grote kans op de zwarte neushoorn. Ze zijn moeilijk te spotten en erg schrikkerig. In Okaukuejo heb je de grootste kans een zwarte neushoorn te zien bij de verlichte waterhole van het Rest Camp. Na zonsondergang is het hier een komen en gaan van dieren die verkoeling komen zoeken en hun dorst komen lessen.

Dag 4: Etosha National Park – Grootberg (Damaraland)

Vandaag laat je het Etosha National Park achter je en begint de reis af te zakken naar het zuiden. Het is geen lange rit vandaag maar toch zie je het landschap volledig veranderen. Je betreed Damaraland, thuis van de Damara-stam en Herero-stam. Ondanks dat de Himba-stam voornamelijk in het noordelijke Kaokoland woont is er in de omgeving van Kamanjab ook een Himba dorp te vinden; Otjikandera Himba dorp. De exacte locatie is nooit gelijk omdat de stam regelmatig van woonplaats wisselt. De Himba leren je over hun tradities en nemen je mee in de mysteries van hun ‘Holy Fire’ geloof.

Na het bezoek aan de stam is het nog een klein stukje rijden naar de kampeerplek. Het kamp wordt opgezet tussen de grillige granieten rotsen en Afrikaanse Mopane bomen. Vanavond kun je een echte back-to-basic maar milieu vriendelijke douche nemen. Het water voor de douche wordt tijdens het eten voor je opgewarmd op het vuur. Na de douche is het alleen nog maar genieten van de immense sterrenhemel.

Dag 5: Grootberg – Twyfelfontein

Damaraland is een groot gebied. Het is een onherbergzaam deel van Namibië waar je door hoge bergpassen en diepe valleien rijdt. Nadat de route je dwars door de Grootberg pas heeft gevoerd kom je in het westerlijke deel van Damaraland aan. Hier vind je de nalatenschap van de allereerste mensen van het Afrikaanse continent. De Bosjesmannen (officieel Bushmen of San) hebben in de rotsen rondom Twyfelfontein tekeningen achtergelaten. Met een locale gids breng je een bezoek aan deze oeroude rotsschilderingen.

Voor de avond valt is het kamp opgezet en het kampvuur aangemaakt. Kijk niet raar op wanneer er een kudde olifanten langs het kamp schuifelt. Tijdens het droge seizoen zakken kuddes olifanten vanuit Angola af naar het zuiden op zoek naar het overgebleven water. De Twyfelfontein omgeving heeft veel Mopane bomen, een lekker maaltje voor deze grijze reuzen.

Dag 6: Twyfelfontein – Swakopmund

Vanuit Damaraland gaat de reis verder naar het zuiden. In de loop van de ochtend passeer je de hoogste berg van de regio. De Brandberg. Een vreemde naam voor een berg, maar een passende voor een oude vulkaan. De zwart geblakerde rotsen geven een kijkje in het verleden van de berg. In de verte zie je het landschap veranderen van bergachtig naar woestijn. Open vlaktes zover je kan kijken. De reis gaat niet naar het binnenland maar juist naar de kust. De enige kust ter wereld waar de zandwoestijn vlekkeloos over gaat in de zee. De route volgt een klein stukje van de beruchte Skeleton Coast. Een naam die te danken is aan de vele scheepswrakken die in het verleden aan de kust zijn gestrand. De restanten zijn op sommige plekken nog te zien.

Naast de wrakken zijn er duizenden pelsrobben te vinden. Onderweg breng je een bezoek aan de grootste kolonie van Namibië bij Cape Cross. Naarmate je dichter in de buurt komt kan het zijn dat je de indringende geur al opmerkt. Meer dan 100.000 pelsrobben zorgen voor een indrukwekkende kakofonie.

Het eindpunt van vandaag is het Duits-koloniale stadje Swakopmund. In de namiddag heb je de tijd om het kleine stadje te verkennen. Het diner is vanavond niet inbegrepen, maar er zijn voldoende restaurants te vinden. Een echte aanrader is restaurant Jetty aan het einde van de pier.

Je slaapplek voor vanavond is niet in de tent maar in een fijn hotel met goed bed.

Dag 6: terug naar Windhoek

Na het ontbijt is er de tijd om meer van Swakopmund te bekijken. Wil je liever wat actiefs doen? Dat kan. Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen in de omgeving. Een echte aanrader is de Living Desert Tour. Je gids heeft een lijstje met mogelijke activiteiten. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen.

Na de lunch is het tijd om de terug naar Windhoek te keren. Het is ongeveer vijf uur rijden vanuit Swakopmund. In de namiddag kom je aan in Windhoek en wordt je afgezet bij je guesthouse in Windhoek.

Vervolg je reis naar het zuiden van Namibië of combineer je reis juist met Botswana en de Victoria Watervallen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Avontuurlijk Noord-Namibië - Lodge verblijf

Reissom: € 1838,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 6 overnachtingen in lodge/guesthouse, 6x ontbijt, 6x lunch, 5x diner, transport, entreegelden en gids.

Wanneer je deze avontuurlijke Noord-Namibië reis wilt gaan maken, maar niet zo van kamperen houdt, dan kun je deze bouwsteen kiezen. De route van de reis is hetzelfde, alleen slaap je niet in een tentje maar juist in comfortabele lodges en guesthouses.

Deze join-in start iedere zaterdag vanuit Windhoek (op aanvraag).

Welke optie wil je aanvragen?

Avontuurlijk Noord-Namibië Join-in
Avontuurlijk Noord-Namibië - Lodge verblijf
x