Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Kokerbomen in de canyon

   Fish River Canyon

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Fish River Canyon – Aus – Sossusvlei
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 314,- p.p. bij 2 personen lodge
   Reissom: € 57,- p.p. bij 2 personen kamperen

   Wat lijkt op een uitgestrekte vlakte, blijkt een enorme kloof te zijn. De Fish River Canyon. Je wandelt langs de rand van de kloof naar de verschillende uitkijkpunten. Het uitzicht vonden wij indrukwekkend. Zeker ’s morgens vroeg wanneer de zon langzaam omhoog kruipt en de omgeving onderdompelt in een oranje gloed. Onderweg naar de Fish River Canyon stop je bij het kokerbomenwoud met honderden bizar gevormde bomen. Je slaapt twee nachten in het zuiden zodat je op je gemak de canyon kan bezoeken. Kies je voor ons special stay hotel, dan slaap je in een bungalow op de rand van de canyon. Je hoeft de deur niet meer uit.

   Je kunt deze bouwsteen met een dag verlengen om het verlaten diamantdorp Kolmanskop te bezoeken voor je doorreist naar de Sossusvlei.

   De beschrijving van de bouwsteen is op basis van verblijf in lodges. Bij de kampeerreis slaap je op campsites.

   Overnachten: 2 nachten in een eenvoudig hotel vlakbij Fish River Canyon en 1 nacht in Aus
   Excursies: geen
   Transport: geen
   Maaltijden lodge verblijf: 3 x ontbijt
   • autohuur

   • maaltijden naast het ontbijt

   Dag 1: kokerbomenwoud

   Je vertrekt zuidwaarts richting Fish River Canyon. Na ongeveer 3,5 uur rijd je langs het kokerbomenwoud (National Quiver Tree Forest), zeker een leuke stop om de benen te strekken. De typisch gevormde kokerbomen stammen af van de Afrikaanse vetplant Aloë en komen alleen in Zuid-Namibië voor. Er staan er hier ongeveer driehonderd bij elkaar. Vlakbij ligt ook Giant’s Playground, waar enorme rotsblokken op elkaar lijken te zijn gestapeld. In ongeveer 40 minuten wandel je door het Kokerbomenwoud en Giant’s Playground. Even verderop, in Keetmanshoop, kun je de auto vol tanken en wat eten voor je verder rijdt. Je komt aan het eind van de middag aan bij je accommodatie. Je slaapt in een kleinschalig en envoudig hotel, niet ver gelegen van de Fish River Canyon.

   Dag 2: Fish River Canyon

   Bij zonsopkomst is de canyon op z’n mooist, dus onze wekker ging op tijd. Vanaf het hotel is het een half uurtje rijden door het dorre en droge woestijnlandschap naar het uitkijkpunt bij de canyon. De Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika, de grootse kloof ter wereld. Over het randje kijk je in de diep uitgesneden kloof waar voorheen het water door het landschap kronkelde. Het uitzicht is spectaculair, zeker wanneer de zon langzaam aan de horizon kruipt en de omgeving onderdompelt in een oranje gloed. Er is een wandelroute uitgezet langs de rand van de canyon naar verschillende uitkijkpunten. Aan het eind van de ochtend waren wij terug bij het hotel. De middag heb je ter vrije besteding. Wij reden na de lunch naar de warmwaterbron Ais – Ais. Hier komt 60 graden warm water uit de grond naar boven. Een bizarre gewaarwording middenin de woestijn, vonden wij.

   Dag 3: Aus

   Reistijd: circa 5,5 uur & 340 km

   Na je bezoek aan de Fish River Canyon, rijd je richting de beroemde zandduinen van de Sossusvlei. Aangezien deze afstand te lang is voor één dag rijden, plannen wij een overnachting in Aus in. Deze omgeving is het gebied van de wilde paarden die zich hebben aangepast aan de droge leefomgeving. Niemand weet waar ze oorspronkelijk vandaan komen, maar men denkt uit de koloniale tijd. Ze zijn moeilijk te spotten in de grote woestijn, maar drinken regelmatig op ongeveer 20 km ten westen van Aus. Wil je een gokje wagen om ze te zien, vraag dan meer informatie bij de receptie. Wij vonden het fijn om ’s middags de autobenen een beetje los te schudden en volgden één van de hiking trails vanuit de accommodaties. Je kunt hier overigens ook mountainbikes huren.

   namibie sossusvleiDag 4 (of 5): vertrek naar Sossusvlei

   Reistijd: circa 5,5 uur & 350 km

   Vandaag rijd je op je gemak richting (voor vele reizigers) het hoogtepunt van je reis; het Namib Naukluft Park. Dit is het national park van de Sossusvlei en Deadvlei. Beklim de rode zandduin en kijk uit over een enorme duinenzee die door loopt tot aan zee. Ook is er de mogelijkheid om een rondvlucht boven de duinen te maken. Niet goedkoop, maar wel een absolute aanrader. Klik hier voor meer informatie van de Sossusvlei bouwsteen Duintop op!

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Kokerbomen in de canyon - kampeerverblijf

   Reissom: € 57,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 2 nachten op campsite nabij Fish River Canyon, 1 nacht campsite in Aus

   De bouwsteen staat beschreven met verblijf in lodges. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen de kampeerplekken. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

   Kokerbomen in de canyon - special stay

   Reissom: € 421,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 3 nachten slapen op de rand van een van de grootste canyons ter wereld, inclusief ontbijt en diner

   Wil je echt iets bijzonders? Wordt wakker op de rand van één van de grootste canyons ter wereld. Het uitzicht is waanzinnig. Leun achterover met een drankje en kijk vanaf je privé veranda uit over de enorme kloof die aan je voeten ligt. Je hoeft de deur niet meer uit. De lodge is gebouwd van natuurlijke materialen en gaat helemaal op in de ruige omgeving. Je kamer is comfortabel ingericht met luxe badkamer en een privé veranda.

    

   Kunnen we bovenstaande lodge niet bevestigen, dan boeken we een alternatieve special stay voor je. Deze heeft niet dezelfde locatie, door de ligging in het woestijnlandschap en de bouw in de rotsen, vinden wij deze lodge net zo bijzonder. De lodge is van natuurlijke materialen gebouwd, tegen een paar zwervende rotsen. De rotswand loopt door in je slaapkamer. Vanaf de zwembadrand kijk je uit over de ruige leegte van de woestijn.

   Verlenging spookdorp Kolmanskop

   Reissom: € 99,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 1 extra nacht in spookdorp Kolmanskop

   Verleng deze bouwsteen met een dag en dwaal rond in het spookdorp Kolmanskop. Een verlaten dorp, middenin de woestijn, uit de tijd dat de diamant- en goudzoekers hun geluk kwamen beproeven (begin 1900). Huizen onder het zand bedolven…  Een bizarre gedachten dat hier meer dan 100 jaar geleden een “Lucky Luke-achtig” leven afspeelde. Bezoek ’s morgens spookdorp Kolmanskop, dan kun je ’s middags struinen in het koloniale havenstadje Luderitz. Je slaapt ’s avonds weer in Aus.

   Deze bouwsteen is goed te combineren met...

   Welke optie wil je aanvragen?

   Kokerbomen in de canyon
   Kokerbomen in de canyon - kampeerverblijf
   Kokerbomen in de canyon - special stay
   Verlenging spookdorp Kolmanskop
   x