Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Etosha – Windhoek Express

   Waterberg Namibië

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Etosha – Waterberg - Windhoek
   Reisduur: 2 dagen / 1 nachten
   Reissom: € 82,- p.p. bij 2 personen lodge
   Reissom: € 21,- p.p. bij 2 personen kamperen

   Met deze bouwsteen verbind je op een snelle manier het Etosha National Park met Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Via een afwisselende route rijd je na het gamedriven in Etosha terug naar de bewoonde wereld (of juist andersom). Onderweg overnacht je in een gezellige guestfarm aan de voet van de Waterberg. Hier kun je verschillende uitstapjes maken waaronder een gamedrive op zoek naar buffels en een wandeling over de kleurrijke Waterberg.

   De beschrijving van de bouwsteen is op basis van verblijf in een lodge. Bij de kampeerreis slaap je op de campsite.

   Overnachten: 1 nacht in een guestfarm
   Excursies: geen
   Transport: geen
   Maaltijden lodge verblijf: 1 x ontbijt
   • autohuur

   • maaltijden naast het ontbijt

   • entreegelden parken

   Dag 1: Etosha – Waterbergwaterberg zwembad namibie

   Reistijd: circa 4,5 uur, dagafstand 250 kilometer

   Na de safaridagen in Etosha rijd je naar het Waterberg Plateau. Je kunt kiezen tussen twee routes: asfalt of gravel. Via Tsumeb rijd je gemakkelijk over een goed geasfalteerde weg naar Waterberg. Houd je van meer avontuur, pak dan de gravelweg via Grootfontein (een 4×4 is zeker een aanrader). Na ongeveer 4,5 uur zandstuiven door de bush kom je aan bij Waterberg, waar je incheckt bij onze gezellige guestfarm (zie foto’s onderaan).

   Wij trokken ’s middags de wandelschoenen aan en maakte de autobenen los tijdens een wandeling op het Waterberg Plateau. De stilte, inspanning en het uitzicht maakte dit voor ons een geslaagde middag. Krijg je geen genoeg van wildlife, dan kun je ook het plateau op in een georganiseerde game drive. De kans op wild spotten is echter door de dichte begroeiing niet groot. Natuurlijk is een middag ontspannen bij het zwembad ook een uitstekend alternatief. De zonsondergang kleurt de berg in alle kleuren van de regenboog. Eigenlijk nog mooier dan overdag.

   flydrive namibie souvenirshopDag 2 Waterberg – Windhoek

   Reistijd: circa 4,5 uur, dagafstand 250kilometer

   ’s Ochtends kun je vroeg op staan voor een ‘early morning gamedrive’ over de berg of in ‘Little Serengeti’ (te regelen bij het guesthouse), maar je kunt ook lekker relaxen. Na je brunch rijd je op je gemak door richting Windhoek. De route naar Windhoek is prima: de wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Onderweg passeer je het oude missionarisstadje Okahandja, een leuke plaats om even te stoppen. De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen bij de handwerkmarkten ten zuiden van de hoofdweg. De lokale bevolking laat met trots hun houtsnijwerken zien. Mocht je nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zal je hier zeker niet met lege handen vertrekken.
   Aangekomen in Windhoek lever je de auto weer in en kun je nog even relaxen in het guesthouse, voordat je terug naar huis vliegt.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Etosha - Windhoek express - kampeerverblijf

   Reissom: € 21,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 1 nacht op campsite

   De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een lodge. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen je kampeerplek. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje.

   Etosha Windhoek express - special stay

   Reissom: € 104,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 1 nacht in een bungalow inclusief ontbijt

   In Waterberg kun je in plaats van voor een standaard kamer in de lodge, ook kiezen voor het verblijf in een van deze bungalows. Ze zijn zo opgezet dat je de ‘buren’ niet ziet en je het idee krijgt dat je in ‘the middle of nowhere’ overnacht.

   De bungalows beschikken over een ruim 2 persoonsbed en hebben naast een douche binnen in ook een echte Afrikaanse douche in de openlucht.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Etosha – Windhoek Express
   Etosha - Windhoek express - kampeerverblijf
   Etosha Windhoek express - special stay
   x