Wild Etosha Join-in

Etosha National Park - Safari - Internationaal gezelschap

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Windhoek - Etosha - Windhoek
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Type reis: Kamperen of Lodges
Vertrek: Elke zaterdag
Reissom kamperen: vanaf € 378,- p.p. bij 2 personen
Reissom lodges: vanaf € 770,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. transport, veel maaltijden, gids, entreegelden

Deze safari join-in vertrekt elke zaterdag vanuit Windhoek.

Overnachten: campsites inclusief materialen
Transport: al het transport
Maaltijden: 2x lunch, 1x ontbijt, 2x diner, koffie en thee in het kamp
Overige: entreegelden, gids
  • slaapzak en kussen

  • overige drankjes (ook flesjes water) en snacks

  • eventuele fooien

Dag 1: vertrek vanuit Windhoek naar Etosha

Tussen acht uur en half negen word je met een truck opgehaald bij je accommodatie in Windhoek. De reis gaat meteen noordwaarts dwars door het boerenland van Namibië. Al rijdend zie je het landschap steeds weidser worden. In de namiddag kom je aan bij de Anderson Gate van Etosha National Park. Zodra je de gate door bent, ben je al op safari. Al game drivend (de Engelse benaming voor wild spotten) rijd je het park in tot je bij Okaukuejo Rest Camp aankomt. Hier wordt het kamp opgezet voor de komende nacht.

Na het avondeten, wanneer de zon onder is gegaan loop je naar de waterhole van Okaukejo toe welke is verlicht. De waterhole staat bekend als één van de beste plekken in Namibië om wild te kunnen spotten. In de verte hoor je stenen rommelen. Het geluid wordt steeds luider. Ineens stapt er een zwarte neushoorn het licht van de waterhole in. Het is een komen en gaan van wilde dieren die verkoeling komen zoeken en hun dorst komen lessen.

Dag 2: Game drive van Okaukeujo naar Namutoni

Vandaag staat geheel in het teken van wild spotten. Vroeg in de ochtend breek je de tent af en ga je op pad door Etosha National Park. De ochtend is met name gunstig voor het spotten van wild. Het is nog niet te warm waardoor de dieren nog actief zijn. Onderweg kom je langs de Etosha Pan, een enorme zoutpan die een kwart van het park beslaat.

In de loop van de dag kom je aan bij Halali Rest Camp precies in het midden van het park. Hier maak je een tussenstop voor de lunch en kun je ook een kijkje nemen bij de waterhole van het Rest Camp. Wanneer het heel warm is heb je ook de mogelijkheid een vervrissende duik te nemen in het zwembad. Houd je zwemkleding dus maar bij de hand.

Na de lunch stap je de truck weer in en ga je verder op weg naar de oostkant van het park tot je bij Namutoni Rest Camp aankomt. Dit is je slaapplek voor de nacht.

Dag 3: terug naar Windhoek

Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar Windhoek. Je verlaat Etosha National Park via de Von Lindequist gate aan de oostkant.  Het is vandaag een lange rit terug, maar voert je door prachtige landschappen. Halverwege maak je een stap in Okahandja waar je de grootste houtbewerkingmarkt van Namibië bezoekt. Een ideale plek om je souvenirs te kopen. In de late namiddag kom je aan in Windhoek en wordt je afgezet bij je guesthouse in Windhoek.

Vervolg je reis naar het zuiden van Namibië of combineer je reis juist met Botswana en de Victoria Watervallen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Wild Etosha - Lodge verblijf

Reissom: € 770,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in lodge inclusief alle maaltijden, transport, entreegelden en gids.

Op safari gaan is een heel avontuur op zich. Wil jij graag na de hele dag wild speuren lekker uitrusten en slapen in een goed bed? Dan kun je kiezen vaar deze lodge variant van de Wild Etosha Join-in. De route blijft gelijk en alles is nog steeds geheel verzorgd.

Deze join-in start op elke woensdag vanuit Windhoek.

Welke optie wil je aanvragen?

Wild Etosha Join-in
Wild Etosha - Lodge verblijf
x