Reizen met kinderen

Individuele familie rondreizen

Bouw je Namibië & Botswana-familiereis

Met de kinderen een reis naar Namibië en Botswana maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Namibië en Botswana zijn geschikt voor het hele gezin. Beklim samen de zandduinen van de Sossusvlei, ga kajakken tussen de zeehonden en speur naar de Big 5 in Etosha National Park. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Vind je het lastig om een geschikte reis samen te stellen? Wij zijn alvast voor je aan de slag gegaan en hebben twee rondreizen voor je uitgestippeld. Neem een kijkje bij Namibië-familiereis of Namibië & Botswana-familiereis.

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Namibië voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Reisafstanden
Reisafstanden in Namibië zijn groot, reisdagen van circa vijf uur zijn geen uitzondering. Natuurlijk is er onderweg genoeg te zien, maar stel je er wel op in. Wij merkten ook dat wij tijdens onze reis behoorlijk op ons eigen reisgezelschap waren aangewezen, je komt dus maar weinig andere gezinnen tegen.

Gezondheid
Een deel van Namibië is malariagebied, net als Botswana. Neem dus altijd contact op met een medische instantie die jullie daarin het beste kunnen adviseren.

Reisperiode
De seizoenen in Namibië zijn tegenovergesteld aan die van ons. In onze zomervakantie is het daar dus winter. Het is de droge periode, maar houd er rekening mee dat het ‘s avonds tot het vriespunt kan afkoelen. Zwemmen zal dus alleen voor de dappere zwemmers zijn.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Namibië & Botswana bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family