Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Namibië met kinderenRondreizen door Namibië met kinderen

   Namibië is een prima bestemming voor avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf circa 8 jaar. Beklim samen de zandduinen van de Sossusvlei, ga kajakken tussen de zeehonden en speur naar de big 5 in Etosha National Park.

   Namibië is een veilig land om te reizen, maar er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moeten houden wanneer je met kinderen reist. Reisafstanden in Namibië zijn groot, reisdagen van circa vijf uur zijn geen uitzondering. Natuurlijk is er onderweg genoeg te zien, maar stel je er wel op in. Wij merkten ook dat wij tijdens onze reis behoorlijk op ons eigen reisgezelschap waren aangewezen, je komt dus maar weinig andere gezinnen tegen waarmee je kids vriendjes maken.

   Etosha waterdrinkplaats namibie

    

   Ook zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. In onze zomervakantie is het daar dus winter. Het is de droge periode, maar houd er rekening mee dat het ’s avonds tot het vriespunt kan afkoelen. Zwemmen zal dus alleen voor de dappere zwemmers zijn. Een deel van Namibië is malariagebied, net als Botswana. Neem dus altijd contact op met een medische instantie die jullie daarin het beste kunnen adviseren. Wij werken in Namibië voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

   Bekijk hier onze Namibië rondreizen.

    

   himba ontmoeting namibieRiksja Kids: samen de wereld ontdekken

   Zoals we hierboven al aangeven heeft een reis door Namibië met kinderen zo zijn uitdagingen, maar dat is deels ook de charme en avontuur van het land. Zoek je een bestemming die wat beter afgestemd is op het reizen met (kleine) kinderen, kijk dan eens op www.riksjakids.nl. Hier bieden we op een geselecteerd aantal bestemmingen reizen die speciaal zijn samengesteld voor families. Onze Kids-reisspecialisten weten uit eigen ervaring hoe het is om met (kleine) kinderen ver op reis te gaan. Zij helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw ideale reis.

   Ben je opzoek naar een soortgelijk alternatief voor Namibië? Bekijk dan onze Zuid-Afrika familiereizen of onze Sri Lanka Kids rondreizen eens. Beide landen waar je wild gaat spotten, maar ook kennis maakt met lokale cultuur en je reis aan het strand, of in een bruisende stad, afsluit.