Wie zijn wij?

Over Riksja Namibië & Botswana

Stel je eigen Namibië en/of Botswana-vakantie samen

Riksja Namibië is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Sharony Bergsma

Reisspecialist Namibië & Botswana

Al van kinds af aan ben ik gek op Afrika. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om voor een half jaar naar Zuid-Afrika te gaan. Deze kans heb ik dan ook met beide handen aangegrepen. Sindsdien is mijn hart verkocht aan dit prachtige continent. In 2017 heb ik twee reizen mogen maken naar Namibië en Botswana. Wat een geweldige ervaringen. Twee totaal verschillende landen en toch beide ontzettend Afrikaans.

Het mooie aan Namibië vind ik de uitgestrektheid. Echt een ‘alleen op de wereld’ gevoel. Een hele verademing om ook delen van de wereld te zien waar de natuur nog de baas is. Zonder al het licht van de steden zie je de immense sterrenhemel met haar miljarden sterren. De rode zandduinen zover als je kunt kijken en dan ineens een witte open kalkvlakte met oeroude zwarte bomen van meer dan 900 jaar oud. De Afrikaanse oudheid voel je overal in het land.

Het buurland Botswana laat weer een heel andere kant van Afrika zien. Hier komen verschillende rivieren het land in stromen en monden uit in de Okavango delta. Een weelderig natuurfenomeen vol leven. Botswana is voor mij de ultieme safari bestemming. Hier dwalen de Afrikaanse dieren nog vrij door het land, niet gehinderd door hekken. Om de landen op zijn puurst te beleven kun je het beste gaan kamperen. Je bent echt in de bush en voelt je één met Afrika. Namibië en Botswana zijn ontzettend veelzijdig. Twee verschillende reizen, of beide als combinatiereis. Wat je ook kiest, het wordt onvergetelijk!

Riksja bestemmingsexpert Sharony in de Sossusvlei
Riksja bestemmingsexpert Sharony in de Sossusvlei
Marleen in de Grootberglodge

Marleen Koen-van Loo

Reisspecialist Namibië & Botswana

Vanaf mijn 14e wist ik het. Ik wilde toerisme studeren. Ik zag mezelf al in mooie landen wonen en prachtige reizen maken. En dat is gelukt! Ik heb gewoond in Portugal, Montenegro en Zuid-Afrika en heb vele reizen gemaakt over de hele wereld. Hoogtepunten waren voor mij toch wel de safari’s en gastvrijheid in Zuid-Afrika, de oostkust van Australië afreizen met een camperbusje en een rondreis met een en al hoogtepunten door Namibië. De ene bijzondere accommodatie na de andere, de ongereptheid, de uitzichten en landschappen. Ik ga zeker nog eens terug!

Een favoriete bouwsteen vind ik lastig, er waren zoveel mooie plekjes. Toch vond ik, dierenliefhebber als ik ben, de zeekajak vanuit Swakopmund erg bijzonder. Spelende zeerobben die achter je peddel aangaan en een racewedstrijdje met dolfijnen, wow! Ik bezorg jou ook graag zo’n bijzondere ervaring en daarom werk ik met plezier bij Riksja Travel.

Judith Konneman

Reisspecialist Namibië & Botswana

Ik heb al veel van de wereld mogen zien; onder andere Mexico, Peru, Zuid-Afrika en India mag ik afvinken. Namibië heb ik onlangs aan mijn lijstje toe mogen voegen. Wat een onverwacht prachtig land is dit zeg!

Namibië heb ik ervaren als een land van uitersten. Een uitgestrekte sterrenhemel ongeacht waar je bent niet bevuild door het licht van de steden. De oneindige landschappen waarbij je het gevoel krijgt echt even alleen op de wereld te zijn. Je hoeft maar met je ogen te knipperen en het landschap is weer totaal anders. De ene keer sta je midden in de Namib woestijn met zandduinen zover het oog reikt en het andere moment sta je oog in oog met een leeuw in het Etosha National Park. Een leeuw! Dit was toch wel de kers op de taart voor mijn reis. Naast het grote wild heb ik ontdekt dat ook de woestijn vol leven zit als je maar weet waar je moet zoeken.

Namibië zit vol avontuur, maar ook erg fijn zijn de avondjes bij een kampvuur onder het genot van een Windhoek biertje of Savannah Dry. Na een lange reisdag even welverdiend ontspannen en genieten van de stilte die Namibië te bieden heeft. Deze mooie ervaringen zijn voor iedereen. Daarom puzzel ik graag met jou samen een mooie reis.

Judith aan de Windhoek Lager
Frederike op de kampeerauto

Frederike Nienhuis

Reisspecialist Namibië & Botswana

Wanneer je eenmaal in een Afrikaans land bent geweest, blijf je aangetrokken tot het prachtige continent.  Voor mij is Afrika heel puur. Botswana is het land van water. Door de vele rivieren is het een uniek (relatief groen) land. De natuur en wildlife staat voorop. Dit maakt dat Botswana zorgt dat je samen één bent met de natuur en geeft mij een ultiem vrij gevoel. Er zijn geen omheiningen en niets is gereguleerd. Iets wat je ervaart met dobberen door de Okavanga Delta.

Namibië is het land met veel verschillende gezichten. Rijden in je 4×4 auto over de uitgestrekte vlakken en bij iedere horizon komt weer een ander prachtig landschap of zicht tevoorschijn. De Sossusvlei en Namib Naukluft in het zuiden zijn een parel. Je rijdt er dwars door heen en in je auto voel je je klein. Wellicht rent een struisvogel langs de weg of zie je een Oryx in de verte lopen. In het noorden is er voldoende ruimte om diverse stammen en bevolkingsgroepen te ontmoeten, waaronder de Himba’s. Je zal versteld staan van de gastvrijheid en open cultuur.

Beiden landen zijn een avontuur en maken een onvergetelijke herinnering die je altijd bij je draagt. Samen met jou stem ik graag jouw ideale reisplan samen voor Namibië en/of Botswana!

Onze partners ter plaatse

In Namibië & Botswana werken wij met een betrouwbare partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je reis, in goede handen bent.

Onze lokale partner in Windoek

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Riksja Namibië & Botswana wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier.