Waarom buiten de parken slapen net zo leuk is!

blog

Yes! Op safari! Ik kan niet wachten om eindelijk een leeuw te spotten of een kudde olifanten van dichtbij te zien. Waar kan dit nou het beste dan in de wildparken.
Geschreven op
donderdag 17 januari
Geschreven door
Sharony Bergsma
Delen op social media

Veel reizigers zijn gefixeerd op een slaapplek in de parken. Dit is begrijpelijk wanneer je niet eerder in Namibië of Botswana bent geweest. Maar neem van ons aan, een verblijf buiten de parken is vaak net zo leuk, al dan niet leuker. Hoe dat kan? Wij zorgen er voor dat je nooit ver van de entree poorten Etosha National Park verblijft. Zo kun je na je ontbijt gemakkelijk het park in om op zoek te gaan naar het wild. Daarnaast zijn de accommodaties buiten de parken vaak een stuk mooier, omdat ze privé eigendom zijn. Ze zijn kleinschaliger en luxer, maar niet duurder (!).

In Botswana zijn de bekendste wildparken Chobe National Park en Moremi National Park. Iedereen wil hier verblijven omdat je er natuurlijk super goed wild kunt spotten. Maar wist je dat er helemaal geen hekken om de parken staan? Om het land te kunnen beschermen is er een gebied aangewezen en heeft een naam gekregen. In dat gebied mogen geen mensen wonen en wordt de natuur beschermd. Voor de dieren maakt dit helemaal geen verschil. Zij zijn niet gebonden aan onze denkbeeldige grenzen. Er zijn geen hekken die ze tegen houden waardoor ze vrij door het hele land en zelfs naar buurlanden Namibië, Angola, Zambia en Zimbabwe kunnen lopen. Dit doen ze dan ook. Je zal in heel Noordelijk Botswana wild tegen komen. Wij kwamen zelfs in het dorp Kasane olifanten tegen en er lagen leeuwen op de weg net voordat we het dorp Maun in reden. Allebei buiten de parken om.

Kortom een verblijf in de parken is zeker leuk, maar absoluut geen must wanneer je op safari wilt gaan.

Bekijk onze bouwstenen