Op welke manier door Botswana & Namibië reizen?

Zelf rijden vinden wij dé reismanier tijdens je Namibië rondreis: je hebt alle vrijheid om je eigen route te kiezen en je bepaalt je zelf het reistempo. Het wegennet is niet zoals in Europa: je rijdt namelijk aan de linkerkant van de weg en ongeveer 80% van de wegen bestaat uit onverharde gravel wegen. Dit is goed te doen met een gewone auto maar een 4×4 biedt je meer comfort en een stevige ligging op de weg. Niet alleen worden de hobbels gedempt, maar je auto ligt ook hoger op de weg waardoor je een stuk gemakkelijker wild kunt spotten.

Je kunt kiezen voor een reis door Namibië of een combinatie met het buurland Botswana, in drie weken tijd heb je al een afwisselende reis door beide landen. Je wisselt de diversiteit aan woestijn in Namibië af met de groene oevers en Okavango Delta van Botswana. Ook een bezoek aan de breedste watervallen van de wereld, de Victoria Watervallen, is een aanrader.

Bij ons kun je op twee manieren door Namibië & Botswana reizen: met je eigen huurauto en slapen in guesthouses en lodges of avontuurlijk kamperen op het dak van je 4×4 huurauto. Je kunt ook een combinatie maken van beide manieren.

Als je tussen juli en november naar Namibië en/of Botswana wilt, doe je er goed aan om minimaal negen maanden van tevoren te boeken. De overnachtingsplekjes op populaire plekken zoals de Sossusvlei en de wildparken zijn namelijk snel volgeboekt. 

1 Accommodatie rondreizen

Individuele accommodatie rondreizen

Bij het reizen met een huurauto en overnachtingen in accommodaties heb je de vrijheid van het zelf rijden en geniet je van het comfort van een gewoon bed en een ontbijtje dat voor je klaar staat. We kiezen zoveel mogelijk voor kleinschalige lodges en guesthouses die passen bij de cultuur en sfeer van het land of gewoon prachtig liggen in een wildpark, middenin de woestijn of bij de oevers van de rivier. We hebben alle plaatsen en accommodaties zelf bezocht en kiezen bewust voor deze guesthouses en lodges op de juiste plek.

2 Kampeer rondreizen

Individuele rondreizen met kampeerauto

Een avontuurlijke manier om Namibië (en Botswana) te ontdekken én intens te beleven vinden wij het rondreizen in een 4×4 auto met een tent op het dak. Aan het einde van de dag klap je je daktent uit en slaap je boven op de auto. ‘s Avonds zit je bij een heldere sterrenhemel bij een kampvuur en maak je je eigen maaltijd klaar. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond. Deze reizen zijn zeer geschikt voor de avontuurlijke reiziger. We regelen de campingplekken voor je op afwisselende plekken; middenin een wildpark, bij de entree van Sossus of aan de rivieroever. Op sommige plekken kiezen we voor een guesthouse om afwisseling in je reis te creëren.