Op welke manier door Namibië & Botswana reizen?

sundowner

Zelf rijden vinden wij dé reismanier tijdens je Namibië rondreis: je hebt alle vrijheid om je eigen route te kiezen en je bepaalt je zelf het reistempo. Het wegennet is niet zoals in Europa: je rijdt namelijk aan de linkerkant van de weg en ongeveer 80% van de wegen bestaat uit onverharde gravel wegen. Dit is goed te doen met een gewone auto maar een 4×4 biedt je meer comfort en een stevige ligging op de weg. Niet alleen worden de hobbels gedempt, maar je auto ligt ook hoger op de weg waardoor je een stuk gemakkelijker wild kunt spotten.

Je kunt kiezen voor een reis door Namibië of een combinatie met het buurland Botswana, in drie weken tijd heb je al een afwisselende reis door beide landen. Je wisselt de diversiteit aan woestijn in Namibië af met de groene oevers en Okavango Delta van Botswana. Ook een bezoek aan de breedste watervallen van de wereld, de Victoria Watervallen, is een aanrader.

Bij ons kun je op twee manieren door Namibië & Botswana reizen: met je eigen huurauto en slapen in guesthouses en lodges of avontuurlijk kamperen op het dak van je 4×4 huurauto. Je kunt ook een combinatie maken van beide manieren.

Wij adviseren de reis minimaal negen maanden voor vertrek te boeken. De overnachtingsplekjes op populaire plekken zoals de Sossusvlei en de wildparken zijn namelijk snel volgeboekt.