• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Rondreis 1: Go Namibië

  Namibië fly drive

  Rondreis 1: Go Namibië
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – Damaraland - Etosha - Waterberg
  Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
  Reissom: € 2182,- p.p. bij 2 personen met 4x4 auto, verblijf in lodges
  Reissom: € 1426,- p.p. bij 2 personen met 4x4 kampeerauto (13 dagen / 12 nachten)
  Inclusief: overnachtingen, excursies, ontbijt accommodaties, full cover auto verzekering
  Vluchten: optioneel bij te boeken

  Go Namibië is een afwisselende fly drive langs de highlights van Namibië. Vanaf de hoofdstad Windhoek reis je met een huurauto zuidwaarts naar de zandduinen van de Sossusvlei waar je terecht komt in een surrealistisch landschap van rode duinen, bizarre bomen, uitgestrekte zoutpannen en knalblauwe luchten. In Swakopmund peddel je tussen een zeehondenkolonie waarna je in Etosha National park op safari gaat. Speur naar leeuwen en olifanten bij de waterplaatsen in de parken. Je slaapt in knusse guesthouses, woestijnlodges en safaritenten.

  De reis staat beschreven met verblijf in lodges en guesthouses. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook voor een kampeerreis kiezen. Je slaapt dan in een tent boven op het dak van je auto. Ter afwisseling slaap je hier en daar in een guesthouse.

  Overnachten lodges reis: in guesthouses, woestijnlodges, safaritenten
  Overnachten kampeerreis: 4 nachten in guesthouse, 6 nachten op campsites
  Excursies: sundowner Sossusvlei, kajakken tussen de zeehonden, Rhinotrekking (alleen bij lodges reis)
  Transport: huurauto (full cover verzekering) (autohuur info)
  Maaltijden lodges reis: bij alle nachten ontbijt
  Maaltijden kampeerreis: 4x ontbijt
  • intercontinentale vlucht

  • fooien

  • excursies (zelf te regelen): parachute springen, zandsurfen, wandeling met gids langs oeroude tekeningen,

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking

  • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

  Dag 1&2 – Vlucht naar Windhoek, verblijf in Windhoek

  Vaccinaties gehaald, koffers gepakt, ingecheckt; je bent klaar om te vertrekken. De meeste vluchten vertrekken ‘s middags of ‘s avonds waardoor je de volgende ochtend aankomt in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Je wordt verwelkomd door onze chauffeur die je in drie kwartier naar je guesthouse in het centrum brengt. De sfeervolle kamers zijn ruim en er is een zwembad voor een verfrissende plons. Er is geen restaurant aanwezig, maar je hebt volop keuze in de omgeving. Het ontbijt de volgende morgen is uiteraard inbegrepen.

  Afhankelijk van de aankomsttijd komt onze lokale partner je vandaag of morgenochtend in het guesthouse opzoeken. Zij (of hij) overhandigt een informatiepakket met tips en de routebeschrijving. Samen nemen jullie de route door en kun je vragen stellen. Heb je tijdens je reis assistentie nodig dan is onze lokale partner 24 uur per dag te bereiken.

  Bij aankomst krijg je een stadswandeling op papier mee zodat je op eigen tempo Windhoek kunt verkennen. Onderweg krijg je een indruk van de Duitse invloeden uit het verleden en de mengelmoes aan culturen van vandaag-de-dag. Naast highlights kom je ook langs dat ene leuke koffiebarretje of gezellige lunchroom die een inwoner van Windhoek ons aanraadde.

  sossusvlei sundowner namibieDag 3 – Windhoek – Sossusvlei

  Na het ontbijt word je opgehaald. Bij het autoverhuurbedrijf neem je de huurauto in ontvangst. Je krijgt een korte uitleg over de auto (het stuur zit immers rechts) en tips over het rijden op de gravelwegen. Vanwege deze gravelwegen en de grote kans op schade gaan wij uit van meest uitgebreide verzekering (full cover). Het is best een stuk rijden vandaag, neem daarom genoeg proviand mee. Je krijgt vandaag een goede indruk van de uitgestrektheid van Namibië. In de middag kom je aan bij onze mooi gelegen en kleinschalige woestijn lodge.

  Aan het eind van de dag neemt een gids je mee voor een ‘sundowner’.(Alleen bij de lodges reis van toepassing). Een betere manier om van het landschap en je vakantie te genieten is er volgens ons niet. Wanneer de zon zakt en het landschap doet verkleuren, geniet jij van het uitzicht, de stilte om je heen en een Windhoek lager (lokaal bier).

  Dag 4 – Sossusvlei

  Afgezien van enkele peperdure lodges liggen alle accommodaties (waaronder ook onze lodge) in een straal van ongeveer 60 kilometer rondom de officiële toegangspoort van het nationale park. Zodra de zon opkomt kun je naar binnen en rijd je over een kaarsrechte weg met aan beide kanten de eerste zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook Dune 45 die je kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht is waanzinnig.

  Midden tussen de immense duinen liggen de witte kalkvlaktes van Deadvlei, welke je met een 4×4 kunt bereiken. Hier staan grillig gevormde bomen die je foto’s een ‘special effect’ geven. Wij hadden geen 4×4 en wandelden de circa 4km tussen de hoogste zandduinen ter wereld, een surrealistisch landschap. Terug namen we de shuttle (ca. € 10 p.p. per rit), wel zo prettig met de inmiddels behoorlijk gestegen temperatuur.

  namibie deadvleiWij konden uren dwalen door de Deadvlei. Het is moeilijk uit te leggen, maar naar onze mening zijn er maar weinig plekken op aarde waar je het gevoel hebt dat je in een ansichtkaart loopt. Neem voldoende water mee, zeker als je de wandeling naar Deadvlei maakt. Vanaf een uurtje of elf lopen de temperaturen flink op tot wel veertig en soms vijftig graden en we raden je aan dan terug te keren naar de auto. Het is dan nog zo’n anderhalf uur rijden naar de volgende stop ten noorden van de Sossusvlei.

  Je slaapt vannacht in een knus guesthouse bij Solitaire. We kiezen hiervoor omdat je dan al een eindje onderweg bent naar Swakopmund (dag 5) en het voordeliger is dan de lodges romdom Sossus. Wil je graag wat langer in de Sossusvlei verblijven, laat het ons dan weten.

  sossusvlei namibie zanduinen solitaireDag 5 – Sossusvlei – Swakopmund

  Laat bij het ontbijt nog een gaatje over. Nadat je uitgecheckt bent raden we je aan om te stoppen bij het benzinestation (er is er maar één, dus kan niet missen). De eigenaar Moose bakt hier dagelijkse verse Nederlandse appeltaart (om je vingers bij af te likken). Vanaf Solitaire rijd je door de middle of nowhere naar de kustplaats Swakopmund. Met een wit uitgeslagen landschap en soms enorme kraters in de weg, lijkt het alsof je op de maan rijdt. Na zo’n vijf uur rijden kom je bij een natuurlijke lagune met honderden flamingo’s en pelikanen. Dan is het nog een half uurtje rijden naar Swakopmund, een kustplaats waar de Duits koloniale invloeden (apfelstrudel!) nog sterk zichtbaar zijn. Er hangt een lekker sfeertje; veel restaurants, terrasjes, shoppen of over het strand slenteren. Je verblijft hier twee nachten, zowel voor rust in de reis, maar ook omdat er veel te doen is.

  Het klimaat aan de kust is doorgaans het hele jaar aangenaam al is het typische dat je in Swakopmund op één dag wel vier seizoenen kunt ervaren; mist en kou in de ochtend, felle zon en knalblauwe lucht in de middag, een woestijn windje in de namiddag en een frisse avond. Een rugzak met een warme trui en zonnebrand is dus altijd handig.

  Swakopmund is ook meer een kustplaats dan een badplaats. Misschien zie je enkele dappere zwemmers, maar het water is niet bepaald aangenaam warm zoals je misschien zou verwachten in Afrika. Niet zo dapper? Gelukkig is er in Swakopmund genoeg te doen zoals parachute springen, zandsurfen of een dolfijnentour maken. Qua accommodatie hebben we een eenvoudig, maar centraal gelegen guesthouse uitgekozen.

  Wil je liever wat comfortabeler verblijven kies dan voor onze upgrade in Swakopmund. De b&b is rustiek ingericht met oog voor detail. Het hogere comfortniveau zie je vooral terug in de gebruikte materialen, de badkamer en de bedden.

  swakopmund kayakDag 6 – Peddelen tussen de zeehonden

  Swakopmund is dé activiteitenstad van Namibië. Wij kiezen voor een actieve excursie om je autobenen en –armen even los te schudden. Voor de koloniale kust huisvest een kolonie van meer dan 15.000 zeehonden. Er varen verschillende boten uit, maar wij geven de voorkeur voor een actieve en milieuvriendelijke manier; de kayak. Het is even wiebelen in het begin, maar wij hadden al snel de slag te pakken. Al peddelend maak je kennis met deze vrolijke zwemmers. Zeehonden zijn erg nieuwsgierig en komen dichtbij je kajak. Met een beetje geluk zwemt er ook een dolfijn voorbij en met heel veel geluk zie je zelfs een walvis in de verte. De pelikanen pikken een visje uit de zee terwijl de zeehonden liggen te genieten in het zonnetje. De gids vertelt met passie over de dieren. Na een lichte lunch ben je na het middaguur weer terug in Swakopmund. De rest van de dag kun je zelf invullen.

  Liever niet kajakken? Kies dan voor een wandeling met gids door een nabij gelegen township of een quadbiketour door de zandduinen.

  damaraland onderweg namibie

  Dag 7 – Swakopmund – Twyfelfontein

  Tank voordat je Swakopmund uit rijdt de auto vol, want het is de komende dagen de enige mogelijkheid. Bij Henties Bay rijd je landinwaarts en beland je in een soort maandlanschap. De gravelweg heeft een slechte conditie met flinke kuilen dus je wordt flink door elkaar gehusseld. Wanneer het landschap verandert, kom je in de buurt van je overnachtingsplek. Het wordt heuvelachtig en er liggen overal rotsblokken verspreid, alsof iemand ze daar gewoon heeft neergegooid. Omdat het lang reizen is naar Damaraland, plannen we een tussennacht in. Je slaapt vanavond in de omgeving van Twijfelfontein / Brandberg. Deze plaatsen liggen middenin de rotswoestijn en zijn eigenlijk geen plaats te noemen. Behalve je accommodatie is er geen andere bebouwing. Een bijzondere gewaarwording vonden wij.

  rotstekeningen bij twijfelfontein namibie

  Dag 8 – Twyfelfontein – Damaraland

  Vanmorgen kan je rustig aan de dag beginnen aangezien de afstand niet groot is. Wij maakten vanmorgen een wandeling langs de vele rotstekeningen in dit gebied. Voor een paar euro loop je met een gids door dit zogenaamde openlucht museum. Sommige tekeningen zijn honderden jaren oud en naast de tekeningen van de Big 5 zijn er ook tekeningen van walvissen gevonden; een teken dat de zee hier vroeger veel dichterbij geweest is. Even verderop vind je een ander natuurverschijnsel; ‘orgelpijpen’. Rare vierkante blokken steen zijn het restant van een ondergrondse vulkaanuitbarsting.

  We raden je aan nog een hapje te eten in Twijfelfontein en dan door te rijden naar het hart van Damaraland. Het is een rit van ongeveer drie uur door het verlaten rotsachtig woestijnlandschap.

  damaraland rhinotrekking camp namibieAan de horizon doemt een bergpas op waar je later via een kronkelende weg doorheen rijdt. Om 15h00 ontmoet je je gids voor de komende dagen aan de voet van de berg. Je hevelt de bagage over en laat je auto achter op een bewaakt parkeerterrein. Je gids rijdt naar het natuurreservaat waar je kampement voor de komende dagen is opgebouwd. Het is middenin de natuur en heeft maximaal vier tenten.

  Je koepeltent is opgemaakt met stretchers en daaroverheen een matras. Beddengoed, kussen, lakens zijn aanwezig. Er is een bush ‘badkamer’ met toiletten en douches. Geef de gids een seintje als je wilt douchen, dan steekt hij het kacheltje aan om het water te verwarmen. Bij aankomst wordt het vuur aangemaakt. De gids gaat alvast aan de slag en bereidt op het vuur een maaltijd. Als de schemering valt, verschijnt er een immense sterrenhemel boven je. ’s Avonds val je in slaap met de geluiden van de natuur op de achtergrond. Dit is Afrika.

  Dag 9 – Volle dag safari rhinotrekking

  Na een vroeg ontbijt ben je klaar voor een safaridag; op zoek naar de bedreigde zwarte neushoorn. Naast de gids gaan er ook ‘trackers’ mee die sporen zoeken en volgen. Wanneer zij een goed spoor hebben, parkeert de gids de auto en ga je te voet verder. In ‘single file’ achter elkaar, geruisloos kom je dichterbij. De gids attendeert je op bewegende bladeren en ineens zie je tussen de bosjes twee rhinos. Indrukwekkend om deze prehistorische dieren van zo dichtbij te zien.

  Het is belangrijk om afstand te bewaren want het blijven immers wilde dieren. De gids wijst je hier uiteraard ook op . Voor alle veiligheid heeft hij ook een geweer bij zich. Een garantie dat je de neushoorns ziet, kunnen we je niet geven. Maar dat je in één van de mooiste gebieden van Namibië bent, beloven we je. Tijdens je safari zie je ook andere Afrikaanse inwoners zoals zebra’s, giraffen en antilopen. Op het heetste van de dag wordt de schaduw opgezocht voor een picknick lunch. Je slaapt vanavond nog een nachtje in het kampement in de wildernis.

  namibie reis etoshaDag 10&11 – safari in Etosha

  Na je bushontbijt brengt de gids je naar je auto. Je hevelt de bagage over, neemt afscheid van de gids en kruipt zelf achter het stuur op weg naar Etosha National Park. Het is een lange dag in de auto, maar de wegen zijn goed. Wij verkiezen in deze reis een lange reisdag (circa zes uur) boven een extra overnachting. Je slaapt vanavond in bij de Zuidgate van het National Park waardoor je safari direct kan beginnen.

  De volgende dag heb je ook nog de hele dag om wild te spotten in het park. Al game drivend ga je naar je volgende slaapplek in het park. De accommodaties in het park zijn grootschalig en verre van sfeervol. De kamers zijn echter prima en het grote pluspunt zijn de drinkplaatsen. Je kunt de hele avond en nacht met een koud biertje naar het wild kijken bij de verlichte drinkplaats. Eerste rang wild spotten!

  etosha wild spottenDag 12 – safari in Etosha

  Vandaag staat ook nog geheel in het teken van het Afrikaanse wild. Als de zon zich laat zien, ga je met je huurauto weer op pad. De gravelwegen en de drinkplaatsen staan goed aangegeven. Let ook op je snelheid. In Etosha National Park mag je niet harder dan 60 kilometer per uur rijden. Dit is naast een veilige snelheid ook hard genoeg want je rijd gemakkelijk een olifant voorbij die beschut staat tussen de bomen.

  Als de zon wat hoger aan de hemel staat en ook de meeste dieren een beschutte plek zoeken, rijd je verder oostwaarts naar het kamp Halali. Je kunt hier lunchen (niet inbegrepen), een verfrissende plons nemen in het zwembad of een kijkje nemen bij de fraaie drinkplaats. Als het weer een beetje afkoelt stap je weer in de auto en speur je naar wild tot de zon ondergaat. Je overnacht in onze fraaie safari lodge net buiten Etosha National park (Oostgate). Vaak wordt er ‘s avonds een kampvuur gemaakt. Een lekker glas wijn, het knisperende vuur en een knalheldere sterrenhemel, ik teken ervoor…

  auto etosha namibie safariDag 13 – Etosha – Waterberg

  Na de safaridagen in Etosha rijd je vandaag naar het Waterberg Plateau. Je hebt de keuze tussen twee routes: asfalt of gravel. Via Tsumeb rijd je over een goed geasfalteerde weg naar Waterberg. Houd je van meer avontuur, pak dan de gravelweg via Grootfontein. Na ongeveer vier en half uur zandstuiven door de bush kom je aan bij Waterberg, waar je incheckt bij ons gezellige guestfarm. We boeken standaard een kamer in het mainhouse, maar er zijn ook enkele fraaie bungalows met een mooi uitzicht op de Waterberg en de uitstrekte vlaktes. Wil je in de bungalow overnachten, laat het ons dan weten bij je reisaanvraag.

  Krijg je geen genoeg van het wild spotten? Geef bij de guestfarm aan dat je ‘s middags de gamedrive wilt maken door het Waterberg National Park. Of loop langs de gekleurde bergwand omhoog en maak een wandeling op de berg. Aan het einde van de middag keer je terug naar de guestfarm. Hier kun je relaxen in het zwembad.

  flydrive namibie souvenirshopDag 14 – Waterberg – Windhoek

  ‘s Ochtends kun je vroeg op staan voor een ‘early morning gamedrive’ over de berg (te regelen bij het guesthouse), maar je kunt ook lekker relaxen. Na de brunch rijd je op je gemak door richting Windhoek. De route naar windhoek is prima: de wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Onderweg passeer je het oude missionarisstadje Okahandja: een leuke plaats om even te stoppen. De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen bij de handwerkmarkten ten zuiden van de hoofdweg. De lokale bevolking laat met trots hun houtsnijwerken zien. Mocht je nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zal je hier zeker niet met lege handen vertrekken.

  Aangekomen in Windhoek lever je de huurauto in bij het verhuurbedrijf. Zij brengen je naar een guesthouse voor je laatste nachtje van deze Namibië fly drive.

  Dag 15&16 – Terugvlucht

  Vandaag neem je afscheid van je fly drive Namibië en vlieg je terug naar Nederland. Je wordt bij je guesthouse opgehaald en op tijd naar de luchthaven van Windhoek gebracht. De meeste vluchten vertrekken ‘s middags en vliegen ‘s nacht. Je komt dan de volgende ochtend aan in Europa.

  Je kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen. Onderstaand vind je een tweetal opties welke je gemakkelijk kun toevoegen aan je reisplan.

  Gegarandeerde Namibië reis:

  Voor de maanden juli, augustus en oktober hebben wij dit jaar iets leuks achter de hand; een gegarandeerde individuele tweepersoons Namibië rondreis. De bovenstaande reis hebben wij op een aantal data namelijk al vastgelegd. Hierdoor heb je de garantie dat je in de tofste accommodaties verblijft, waaronder in Etosha National Park (!).

  Deze reis is beschikbaar op de volgende data:

  1, 8, 15, 22 en 29 juli

  5, 12, 19 en 26 augustus

  7, 14, 21 en 28 oktober

  Let op: Bovengenoemde data zijn de startdata in Windhoek. Vertrek vanuit Europa is een dag eerder. Tevens is de gegarandeerde rondreis alleen beschikbaar op basis van accommodaties.

  Wil jij deze reis graag maken en kun je vertrekken op één van bovenstaande data? Laat het ons dan weten. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Go Namibië - kampeerreis

  Reissom: € 1426,- p.p. bij 2 personen met reizen met 4x4 kampeerauto
  Inbegrepen: Kampeerauto met daktent en volledige kampeeruitrusting

  De reis staat beschreven met verblijf in lodges en guesthouses. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook voor een kampeerreis kiezen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen de campsites in Nationale Parken, aan de rivieroever of middenin het woestijnlandschap. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

   

  In vergelijking met de lodges reis, slaap je bij een kampeerreis rond de Sossusvlei niet op twee verschillende locaties maar twee nachten op eenzelfde campsite. We proberen altijd het verblijf op de campsite net binnen de toegangspoort van de Sossusvlei te reserveren. Ook bij Etosha doen wij ons best om te zorgen dat je twee nachten in het park slaapt.

  Bijzondere reistoevoeging; Damaraland rhinotrekking

  De bovenstaande reis kun je naar wens aanpassen met extra bouwstenen. Een absolute aanrader vinden wij de bouwsteen Damaraland rhinotrekking waar je met een gids op zoek gaat naar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Je slaapt twee nachten in een klein kampement middenin het desolate landschap. 360 graden uitzicht over rotspartijen, drooggevallen rivierbeddingen en hier en daar een acaciaboom. Beleef het echte Afrika onder de sterren bij een knisperend kampvuur. Voeg deze bouwsteen gemakkelijk toe aan je reisplan.

  Reissom: circa € 472,- p.p.
  Inbegrepen: 2 nachten in ons bushcamp, volle dag 4x4 rhinotrekking met gids, 2x ontbijt, lunch, 2x diner

  Welke optie wil je aanvragen?

  Rondreis 1: Go Namibië
  Go Namibië - kampeerreis
  Bijzondere reistoevoeging; Damaraland rhinotrekking
  x